انتخاب رنگ مناسب نورپردازی نما متناسب با طرح و مصالح مورد استفاده در نما
در شهر های بزرگ مهم ترین عناصر شهر ساختمان هایی هستند که با کاربردهای مختلف ساخته می شوند. بدیهی است معماری بنا اهمیت زیادی دارد و در کنار آن نورپردازی نما زیبایی و هنر معماری را در شب به شکل باشکوه تری به نمایش می گذارد. امروزه یکی از مهم ترین شاخصه های ساختمان های لوکس مربوط به نورپردازی نمای خارجی آن است.
نمای خارجی ساختمان شامل بدنه اصلی ساختمان، محوطه خارج ساختمان، نمادهای نزدیک ساختمان و … می باشد. به عبارتی کل چشم اندازی که از بنا در شب رونمایی میشود، در مجموعه نورپردازی نما قرار می گیرد.
نورپردازی ساختمان در شهرهای بزرگ اهمیت ویژهای دارد، همچنان که مشاهده می کنیم متأسفانه در بسیاری از شهرهای بزرگ مانند تهران، مشهد و … بیتوجهی به اصول نورپردازی بنا باعث بوجود آمدن آلودگی های نوری در هنگام شب شده است. قطعا انتخاب رنگ مناسب نورپردازی با طرح و مصالح مورد استفاده در نما باعث می شود یک ساختمان ظاهری لوکس و با شکوه پیدا کند و در عین حال در هماهنگی با محیط اطراف خود باشد. اگر به این موضوع علاقه دارید پیشنهاد می کنیم با ادامه مطلب همراه شوید.
اهمیت رنگ
نورپردازی نمای ساختمان
یک ساختمان علاوه بر کاربردی که برای ساکنین خود دارد، یک اثر هنری نیز میباشد. با مشاهده بنا در هنگام روز می توانیم زیبایی ها و ظرافت کار معمار را ببینیم، حال آنکه با نورپردازی مناسب، زیبایی ساختمان در ساعات تاریکی هم قابل مشاهده است. در واقع نورپردازی حرفه ای یک بنا باعث می شود در هنگام شب ابعاد متفاوتی از ساختمان پیش چشم انسان قرار بگیرد. ساختمان باید در تاریکی هم موجودیت خود را به نمایش بگذارد، برای همین هنر نورپردازی نما طرفداران زیادی دارد.
در شهرهای بزرگ که ساختمان ها با ارتفاع متفاوت و کاربردهای متنوعی ساخته می شوند، نورپردازی نما باید هماهنگ با کاربری ساختمان و محیط اطراف خودش باشد و به بهترین شکل به افراد معرفی شود. رنگ نور چراغ هایی که برای نمای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، اهمیت ویژه ای دارد. قطعاً تأثیر هر رنگ در ابعاد بزرگی به اندازه یک بنا، بسیار مشخص و مهم است. هنر نورپردازی ساختمان به نوعی با هنرهای تجسمی در ارتباط است چرا که متخصص در این زمینه به علم همنشینی رنگ ها آگاه است و با بررسی طرح و مصالح ساختمان بهترین رنگ را برای نورپردازی انتخاب خواهد کرد.
هر رنگ در نگاه انسان ها به معنی خاصی تفسیر می شود، مثلاً یک ساختمان با نورپردازی آبی در شب را تصور کنید آیا چنین تصویری برای شما یادآور آرامش نیست؟ اجازه بدهید درباره رنگ های مختلف برای نورپردازی نما بحث کنیم و بدانیم نور مناسب برای طرح و مصالح هر ساختمان چیست.
نورپردازی به رنگ قرمز
رنگ قرمز یادآور موضوعاتی مانند شور جوانی، انرژی، آتش و … است. در نورپردازی ساختمان می توان از طیف های مختلف این رنگ استفاده کرد، اما باید توجه داشته باشید که اگر مصالح به کار رفته در نمای ساختمان از رنگ های تیره یا خنثی ساخته شده اند، رنگ قرمز برای نورپردازی بسیار مناسب است. در استفاده از نور قرمز باید حساسیت زیادی داشته باشید چرا که زیادهروی در نورپردازی قرمز باعث می شود ساختمان شکوه و اهمیت ظاهری خود را در شب از دست بدهد.
یک نمونه جذاب از نورپردازی به رنگ قرمز، برجهای شعله در شهر باکو هستند. برای طراحی این برجها از شعله های آتش الهام گرفته شده و نورپردازی رنگ قرمز جذابیت زیادی در هنگام شب به این ساختمان ها می دهد.
نورپردازی به رنگ آبی
رنگ آبی برای انسانها نشانه ای از آرامش، عظمت، آسمان و … است. اگر نمای خارجی ساختمان کلاسیک است و از مصالحی مانند گچ سفید ساخته شده، انتخاب رنگ آبی برای نورپردازی گزینه مناسبی می باشد. به یاد داشته باشید که یکی از رنگ های مهم در قصرها و خانه های سلطنتی، رنگ آبی است. بنابراین ساختمان کلاسیکی که با نورپردازی آبی تزیین شده باشد، تاثیر فوقالعاده ای بر افراد خواهد داشت. در نورپردازی آبی نیاز به حساسیت نیست زیرا سایه روشن های این رنگ هم باعث خستگی چشم نمی شوند و اهمیت ساختمان را زیر سؤال نمی برند.
استفاده از نورپردازی به رنگ آبی محدود به ساختمان ها با نمای کلاسیک نیست، این نورپردازی می تواند برای برج های بلند نیز کارآمد و زیبا باشد. مخصوصاً برج هایی که نمای خارجی آنها از مصالحی مانند بتون و شیشه ساخته شده است. بهترین مثال ما برای نورپردازی رنگ آبی، ساختمان امپایر استیت در نیویورک است.